+995 32 237 10 07
ორშ. – შაბ. 09:00 18:00

პროექტების ეტაპები


პროექტების ეტაპები


რძის გადამუშავება და წარმოება არის არქიტექტურული და კონსტრუქციული გადაწყვეტილებების (სანიტარიული მოთხოვნების გათვალისწინებით) კომპლექსური  შემუშავება. გასათვალისწინებელია რძის ნედლეულის გადამამუშავებელი ტექნოლოგიური აღჭურვილობის არჩევა, ნაგებობის ფუნქციონალურობა, მოხმარებული ელექტროენერგიის, გათბობის, წყლისა და შრომის რესურსები.

პროექტირების ძირითადი ამოცანები

რძის საწარმოს პროექტირებისას განისაზღვრება  და წყდება შემდეგი ძირითადი ამოცანები:

რძის ქარხნის იდეალური დაპროექტება უზრუნველყოფს რესურსების მაქსიმალურ ექსპლუატაციას, რის შედეგადაც კომპანიას აქვს მაღალი მოგება.

რძის საწარმოების პროექტირებისას გათვალისწინებული უნდა იქნას შემდეგი ფაქტორები:

საწარმოს სიმძლავრე;

მზა პროდუქციის ასორტიმენტი;

შეფუთვის სახეობა;

ტექნოლოგიური ციკლი;

დანადგარის ტიპი და სახეობა.

რძის ქარხნის ან საწარმოს ფართობის გაანგარიშებისას გათვალისწინებული უნდა იქნეს საამქროებისა და დამხმარე სათავსოების ფართობებიც:

რძის მიმღები განყოფილება;

ძირითადი საწარმოო განყოფილებები;

სამაცივრე საკნები;

შედედების განყოფილება;

ცენტრალიზირებული რეცხვის განყოფილება;

სარეცხი საშუალებების შენახვის განყოფილება;

ქიმიური ლაბორატორია;

ბაქტერიოლოგიური ლაბორატორია;

კომპრესორული გამაცივებელი;

შესაფუთი მასალის საწყობი;

მანქანების გარე რეცხვის ნაგებობა;

თანამშრომლებისთვის განკუთვნილი შენობა;

მზა პროდუქციის შესანახი საწყობი;

გარაჟი;

ადმინისტრაციული შენობა.

რძის ქარხნის მნიშვნელოვანი პარამეტრები განისაზღვრება მომხმარებლის ტექნიკური და ტექნოლოგიური ამოცანების გათვალისწინებით, როგორც პროექტირებისას, ასევე მშენებლობის პროცესში.