საკონდიტრო საწარმო, ექსტრუდირებული პროდუქტი
დამკვეთი: შპს ,, მარიცა,,
პროექტის დაკვეთა მოხდა: 2015წლის 11 ნოემბერი
პროექტის დამუშავება დამთავრდა: 2015 წლის 11 დეკემბერი
დაკვეთის საგანს წარმოადგენს საკონდიტრო ექსტრუდირებული პროდუქტის საწარმოს დაპროექტება.
საკონდიტრო ექსტრუდირებული პროდუქტი არის ისეთი პროდუქტი, რომელიც მიიღება ცხიმისშემცველი საკონდიტრო ნახევარფაბრიკატებისგან ექსტრუდიორის ფუნქციის მქონე მანქანა-დანადგარით დამუშავებისა და დაფორმებისას, მყარი ან თხევადი სახით. როგორებიცაა:
- 1.შოკოლადის თხევადი მასა, რომელიც შემდეგ გარკვეულ ტემპერატურაზე ესხმება ფორმებში.
- 2.შოკოლადის ბატონჩიკები, რომლის მყარი მასაც გარკვეულ ტემპერატურაზე გამოწნხვის მეთოდით ფორმირდება დანადგარზე.
- 3.კაკაოს ფხვნილი - რომელიც მიიღება ცხიმიანი ან ცხიმგამოცლილი დაწნეხილი კაკაოს გარსის დამუშავებით-დაფქვით.
- 4.შაქროვანი და ნაზავი ნამცხვარი, რომლის ცომის დაფორმება ხდება დანადგარზე გამოწნეხვის მეთოდით.
ექსტრუდირებულ პროდუქციას აქვს შემდეგი უპირატესობები:
. მდიდარი გემოვნური თვისებები;
. ამაღლებული კვებითი თვისებები;
. გაუმჯობესებული გემოვნება.
კომპანია შპს „ინოსისტემმა“ აღნიშნული საწარმოს პროექტისათვის შესაბამისი დარგის პროფესიონალ სპეციალისტთა გუნდის მიერ შეასრულა შესაბამისი სამუშაოები როგორც არქიტექტურული ისე ტექნიკური და ტექნოლოგიური მიმართულებით .
1.დამუშავდა საწარმოს არქიტექტურული პროექტი.
2.1. ტექნიკურ -ტექნოლოგიურ ნაწილში კი მოხდა საჭირო მასალების და დოკუმენტაციის მოძიება, დამუშავება და შეთავაზება დამკვეთისათვის მისი წარმოებაში დანერგვის კუთხით, როგორებიცაა:
2.1.ტექნიკურ ნაწილში თანამედროვე ტექნოლოგიური და ნადგარების შერჩევა და გათვლა საქართველოში არსებული რეალური პირობების გათვალისწინებით, შემდგომში მათი ეფექტური გამოყენებისათვის.
2.2.ტექნოლოგიურ ნაწილში - შერჩეული ტექნოლოგიური დანადგარების შესაბამისად ახალი ინოვაციური ტექნოლოგიების შერჩევა, რომლის შედეგადაც წარმოებული პროდუქცია იქნება შედარებით კონკურენტუნარიანი როგორც ადგილობრივ ბაზარზე არსებულ , ასევე უცხოეთის ქვეყნებში წარმოებული პროდუქციის ასორტიმენთან შედარებით.
- 3. შესაბამისი აულილებელი სტანდარტული დოკუმენტაციის მოძიება-დამუშავება წარმოებაში პრაქტიკულად დანერგვისათვის- ტექნოლოგიური პროცესის პარამეტრების მკაცრი დაცვით, რაც საბოლოოდ უზრუნველყოფს უმაღლესი ხარისხის პროდუქციის წარმოებას და ადამიანის კვებით უსაფრთხოებას.