ირმა ანთია
ხარისხის მართვის მენეჯერი
სახელი, გვარი: ირმა ანთია
ტელ: +995 32 237 10 07
ელ-ფოსტა: info.innosystems@gmail.com
განათლება
1973-1984 წლები ფოთის №11 საშუალო სკოლა.
1988-1993 თბილისის სახელმწიფო ზოოვეტერინარული სასწავლო-კვლევითი ინსტიტუტი, ზოოფაკულტეტი, ზოოინჟინერი.
2005 საქართველოს სახელმწიფო ზოოტექნიკურ-სავეტერინარო უნივერსიტეტის სამეცნიერო ხარისხის მაძიებელი.
2008-2011 აგრალური უნივერსიტეტის დოქტორანტი.
2014 დოქტორანტი, სოხუმის სახელმწიფო უნივერსიტეტი - საბუნებისმეტყველო და ჯანდაცვის ფაკულტეტი. მიკრობიოლოგია.
პროფესიული გამოცდილება
1984-1988 ქ.ფოთის ბავშვთა საავადმყოფო, სანიტარი
1996-2005 ქტუ ფოთის საინჟინრო-ეკონომიკური უნივერსიტეტის საბუნებისმეტყველი მეცნიერებათა კათედრის ასისტენტი-უფროსი მასწავლებელი ( ბიოლოგია, მიკრობიოლოგიის, ბიოტექნოლოგიის სალექციო-პრაქტიკული სემინარების კურსი).
1999-2002 ფოთის ვეტერინარიის დეპარტამენტი-ტოქსიკოლოგი
2003 „ბიოქიმფარმი“- მსოფლიო ბანკის მხარდაჭერით პროექტი, სოფლის მეურნეობის განვითარების პროგრამა, სამეცნიერო კვლევები.
2009-2014 ვიმ-ბილ-დან, Pepsico საქართველო რძისა და რძის პროდუქტების საწარმო. ხარისხის კონტრილის სამსახური - მიკრობიოლოგი. ISO 9001: 2008; ISO 22000:2005; PAS 220; FSS 22000 - დანერგვის უშუალო მონაწილე ( საწარმო კონტროლის სქემის, პროცედურების, სპეციფიკაციების, ინსტრუქციების შედგენა). ინფრასტრუქტურის, წყლის, ჰაერის, საინჟინრო მოწყობილობების, ინგრედიენტების, პროდუქტის, შესაფუთი მასალის, სანიტარული ფორმის, თანამშრომლების ხელების სანიტარულ- ჰიგიენური შემოწმება; მონიტორინგი, სკრინინგი, კონტროლი.
ტრეინინგების ჩატარება და პირდაპირი მოპასუხე IAB და ISO აუდიტორების, სანიტარულ-ჰიგიენურ მოთხოვნებსა და უვნებლობის საკითხებზე.
ტრენინგების მომზადება და ჩატარება:
„ლოკალური და იმპორტირებული პროდუქციის გამოწვევა ქსელიდან“.
„საწარმოს სანიმუშო პრაქტიკა“ GMP პროგრამა.
„ზოგადი და პირადი ჰიგიენა
2015 შპს „ნამდვილი“ პროდუქტების სურსათის უვნებლობის მენეჯერი.
2015 ISO Consalting - კონსულტანტი. შპს „ნატურალ+“
2016 შპს „ნატურალ+“ ხარისხის მართვის მენეჯერი
2016 „საქაგროსისტემები“, მთავარი სპეციალისტი.
2017 GDCI - კონსულტანტი. ISO 22000 დანერგვა შპს „ გემუანი“.
2017-დღემდე საპროექტო საკონსტრუქტორო ტექნოლოგიური ინსტიტუტი „ინოსისტემსი“, ხარისხის მართვის მენეჯერი, ტექნოლოგი, მიკრობიოლოგი.
პროფესიული განვითარება
2001 საქართველოს ვეტერინარიის დეპარტამენტი. საქართველოს ვეტერინარიისა და ექსპერტიზის ცენტრი: სტაჟირება: სეროლოგიის, იმუნოლოგიის და მიკოლოგიის განხრით.
2011 სერტიფიკატი სურსათის უვნებლობის მართვის სისტემა: წარმოების სანიმუშო პრაქტიკა; წინასწარი აუცილებელი პროგრამები; HACCP-ის პროგრამები.
2011სერტიფიკატი IFC-ის სურსათის უვნებლობის გაუმჯობესების პროექტი საქართველოში; HACCP-ის სახელმძღვანელო.
2012 სერტიფიკატი შიდა აუდიტი ISO 9001:2008-ის და ISO22000:2005-ისა მიხედვით.
2013 სერტიფიკატი QU Introduction to Microbiology (PI) PEPSICO.
2014 სერტიფიკატი ხარისხის მართვის სისტემის დანერგვა ISO 9001:2008-ის მიხედვით.
2014 Обучение в рамках программы “Бережливое производство”- LEAN-PEPSICO.
2013 ტრენინგი: GMP მოთხოვნები
2014 CERTIFICATE OF PARTICIPATION - ბიო- უსაფრთხოების შესაძლებლობების გაზრდა (საქართველოში სასმელი წყლის ბიო-უსაფრთხოება).
კომპიუტერული ცოდნა
Microsoft Windows XP, MS Office Programs: MS Word, MS Excel, Internet.
ენები
ქართული ენა (მშობლიური); რუსული ენა (კარგად);
დამატებითი ინფორმაცია
2009 გამოგონება-პატენტი საწველი აპარატი.
2005-2012 გამოქვეყნებული19 სამეცნიერო ნაშრომის ავტორი და თანაავტორი. მათ შორის სამი საერთაშორისო კონფერენციის სტატია.
2012 კომპანიის შიდა აუდიტორი.
2014 ბავშვთა ფედერაციის მიერ მომზადებული, პროფესიული განათლების „დაკუმი-ს“ პროგრამების (ლაბორატორიები და რძის გადამამუშავებელი საწარმო) შემდგენელი ჯგუფის წევრი.
2014 ტექნიკური კომიტეტის წევრი. (წევრთა შემადგენლობა დამტკიცებულია; ეკონომიკის სამინისტრის მიერ.)
2015 შპს „ნატურალ+“ საწარმოს ინფრასტრუქტურის დაგეგმარება და HACCP –ის სისტემის დანერგვა.
2015-2016 ბოლნისის რაიონის ქალთა კოოპერატივი „დისველი“-ის საწარმოს დაგეგმარება და HACCP–ის სისტემის დანერგვა.
2017 პროექტი-საქართველო: მდგრადი ღირებულებათა ჯაჭვის მხარდაჭერა გეოგრაფიული აღნიშვნების განვითარების მეშვეობით. სულგუნის სპეციფიკაციის შემუშავება.
სახელმწიფო საკანონმდებლო და მაკონტროლებელ ორგანოებთან ურთიერთობის გამოცდილება.
სეს მრგვალი მაგიდის შეხვედრების მონაწილე.