პროექტების ეტაპები
ხორცპროდუქტების წარმოება-გადამუშავების საწარმოების დაპროექტება
ხორცპროდუქტების წარმოება-გადამუშავების საწარმოების დაპროექტება - ეს არის საქმიანობა, რომლის დროსაც ტექნიკური დოკუმენტაციის ფორმირება ხდება გრაფიკულ და ტექსტურ ფორმაში.
ხორცპროდუქტების წარმოება-გადამუშავების საწარმოების დაპროექტების ძირითადი ამოცანები
ხორცპროდუქტების წარმოება-გადამუშავების საწარმოების შექმნის პროცესში, შემდეგი ამოცანები წყდება:
- საწყისი ნედლეულისა და პროდუქტების მაქსიმალურად გამოყენების (ნარჩენების გარეშე) შესაძლებლობა და გაანგარიშება წარმოებისთვის და მრავალფეროვანი პროდუქციის გამოშვებისთვის;
- საწარმოს შესაძლებლობის ანალიზი, სამომავლო განვითარების გათვლა;
- ტექნოლოგიური ციკლების, მექანიზირებული წარმოების ხაზებისა და პროცესების გაანგარიშება, ანალიზი და არჩევა. ამოცანა: პროდუქციის თვითღირებულება - ყველაზე დაბალია და პროდუქტების პროდუქტიულობა და ხარისხი მაღალია;
- ავტომატიზირებული (ელექტრონული) კონტროლის სისტემისა და პროდუქციის წარმოების მაქსიმალურად მაღალი მექანიზაციის პროცესების ანალიზი და შერჩევა;
- თანამედროვე სამეცნიერო მიღწევებისა და მოწინავე ტექნოლოგიების გამოყენება;
დაპროექტების ეტაპები
ხორცპროდუქტების წარმოება-გადამუშავების საწარმოების დაპროექტების მეთოდებს და ეტაპებს გააჩნიათ სპეციფიკური მახასიათებლები. დაპროექტების ეტაპების რაოდენობა დამოკიდებულია დაგეგმილი საწარმოს სიმძლავრეზე, ნედლეულზე, ტექნოლოგიურ პროცესებზე და გამოშვებული პროდუქციის ასორტიმენტის რაოდენობაზე. ამ რაოდენობრივ და ხარისხობრივ მაჩვენებლებს განსაზღვრავს დამკვეთი (ინვესტორი). როგორც წესი, ხორცპროდუქტების წარმოება-გადამუშავების საწარმოების დაპროეტება ორ ეტაპად ხორციელდება.
სამუშაოს შემადგენლობა
თუ ხორცპროდუქტების წარმოება-გადამუშავების საწარმოების დაპროექტებისას არ არის განსაზღვრული განსაკუთრებული პირობები დამკვეთის ან ინვესტორის მიერ, მაშინ სამუშაოს შემადგენლობაში წარმოდგენილია პროექტის განმარტებითი ბარათები და პროექტის აუცილებელი განყოფილებების გრაფიკული ნაწილი.