პროექტების ეტაპები
საკონდიტრო მრეწველობის საწარმოების პროექტირება
საკონდიტრო მრეწველობის საწარმოების პროექტირება წარმოადგენს ტექნიკურ დოკუმენტაციის შექმნის მრავალეტაპიან პროცესს გამოშვებული პროდუქციის თვისებების გათვალისწინებით, რისთვისაც შერჩეულია ტექნოლოგიური, პროფილური დანადგარები (წარმოების ხაზები) და საინჟინრო მხარდაჭერა.
საკონდიტრო მრეწველობის საწარმოების პროექტირების მიზნები და ამოცანები
საკონდიტრო მრეწველობის საწარმოების პროექტირებაში ინჟინერ-დამპროექტებლების ძირითად მიზნებსა და ამოცანებს წარმოადგენს იმ საწარმოს მოდელის შექმნა, რომელიც სპეციალიზირებული იქნება საკონდიტრო ნაწარმის წარმოებაში, მოცულობითი და დაგეგმვის სქემების, ნაგებობების, დანადგარების და ტექნოლოგიების შერჩევა, კომპიუტერიზაციის, ავტომატიზაციისა, რესურსდამზოგავი ტექნოლოგიების გამოყენება, რაც თანხვედრაში იქნება ბაზრის მოთხოვნასთან. მიზანი - ნედლეულის ნაკადისა და გამოშვებული პროდუქციის მოძრაობის ეკონომიურ-ტექნოლოგიური სქემის უზრუნველყოფა. ამოცანა - უზრუნველყოს დაპროექტებული სამრეწველო და საყოფაცხოვრებო დამხმარე ტერიტორიების რაციონალური გამოყენება.
საკონდიტრო მრეწველობის საწარმოების პროექტირება. ეტაპები:
- პირველადი დოკუმენტაციის ანალიზი და ინფორმაცია წარმოების პროფილის, პროდუქციის ასორტიმენტის შესახებ;
- ესკიზური პროექტის შემუშავება (გაზომვები, ანალიზი, დაგეგმვის გადაწყვეტილებების მიხედვით ტექნიკის განლაგება, საწარმოს პროდუქტიულობის და პროდუქციის ასორტიმენტის დაგეგმილი სიის გათვალისწინებით);
- საპროექტო დოკუმენტაციის შექმნა (მიზანი - ობიექტური დადებითი საექსპერტო დასკვნა შეთანხმებული შესაბამის სახელმწიფო უწყებებთან, სახანძრო ინსპექტირება);
- სამუშაო დოკუმენტაციის შექმნის ეტაპი, სამეთვალყურეო ორგანოებისა და საკოორდინაციო ორგანოების კომენტარების გათვალისწინებით.
სამუშაოს შემადგენლობა
საკონდიტრო მრეწველობის საწარმოების პროექტირების სამუშაოს შემადგენლობაში შედის:
- მოსამზადებელი პერიოდი პროექტირებამდე;
- პროექტზე მუშაობა: ტექნოლოგია, პროექტის სექციები, პროექტის შეთანხმება და ექსპერტიზა.