მარცვლეულის ღრმა გადამუშავება
მარცვლეულის ღრმა გადამუშავება მდგომარეობს მარცვლეულის კულტურებიდან შემადგენელი კომპონენტების გამოყოფა. ამერიკაში მარცვლეულის ღრმა გადამუშავებას ექვემდებარება 145 მილიონი ტონა სიმინდი, რომელიც შეადგენს მთელი მოსავლის 36%-ს. მიუხედავად იმისა, რომ მარცვლეულის ღრმა გადამუშავება შედარებით ახალი დარგია, ის მაინც სწრაფად ვითარდება მთელი მსოფლიოს მასშტაბით. ღრმა გადამუშავების ძირითადი პროდუქტებია: სახამებელი, წებოგვარა, გლუტენი, გლუკოზა, ფრუქტოზა და ა.შ